maanantai 16. kesäkuuta 2014

Nopeaa toimintaa NOISElaiset osa 2: AIKAMATKAILLAAN!

Nyt on kuulkaas vetäjä ihan täpinöissään, sillä huomenna tiistaina 17.6 päästään ainakin yhdeltä kantilta tarkasteltuna matkustamaan ajassa, kun maailmaa lähdetään havainnoimaan FILMIKAMERAT näpeissä!
Tavatkaamme jälleen Porin taidemuseon etuovilla, kellon lyödessä 18:00, josta tiemme myös erkanevat 19:30.

Kaikki nuoret sielut jotka nyt hieman kysyvinä nostelevat kulmiaan ja kaivavat kännykkäänsä esiin googlatakseen mitä ihmettä NOISE-blogissa tällä kertaa oikein horistaan, malttakaa niin valaisen.
Ennen digitaalisia kameroita, joiden kuvat tallentuvat muistikortille, josta niitä voi hetimmiten tiirailla ja huonompia poistella, vallitsi epätietoisuuden aikakausi. Tällöin kuvat tallentuivat filmirullille, joihin ei parhaalla tahdollakaan saanut mahdutettua pariakymmentä kuvaa enempää ja joista lopputulokset saapuivat hämmästeltäviksi vasta kun kehitykseen toimitettu filmi suvaitsi palata sieltä takaisin. Toisinaan sitä sai kuorellisen puhtaanvalkoisia kymppikuvia. Toisinaan kuorellisen matkakuvia, joista yksikään ei ollut tarkka. Puhumattakaan siitä että toisinaan paras kuva sinusta itsestäsi oli se jossa toinen silmäsi on kiinni ja toinen poski täynnä kakkua.

MUTTA. Mikäs sen riemastuttavan jännittävämpää kuin malttamattomasti odotella kuvailuidensa tuloksia, ja ihastella niitä viimein ihan konkreettisesti hyppysissään? Ja kuinka monen ensimmäiset synttärit on mahdettu kuvata kalansilmäobjektiivilla tai neljä kuvaa yhteen ruutuun mahduttavalla Lomolla? NOISEn sanalla sanoen "monimuotoinen" kamerakavalkadi kun pitää huolen siitä että mitä ikinäkään kuvakuorista lopulta tulee paljastumaan, taidetta se on!

Nyt joka iikka tarttuu tähän loistavaan mahdollisuuteen palata ajassa rattoisalle 90-luvulle (jolloin vetäjänne oli vielä nuori) ja saapuu tapaamispaikalle tapaamisaikaan!



PS. Mikäli säätila ei houkuta ulkokuvailuun, älkäätte silti koteihinne jääkö, sillä myrskyn sattuessa viilaamme visioitamme sisätilaystävällisiksi.